Sign in to follow this  
Followers 0
mkaudio

OK so check this out... please (re: High pitched sound from HR824 monitors)

9 posts in this topic

to fill you in and also a warning for anyone doing what i did,

8 years ago i was living in NYC ( now in London ) before i moved back i decided to buy most of my studio there and ship it back... blah blah, fast fwd to 2008 and i have been inspired to make beats again, only to my horror that my Mackie Hr824s didnt work.. arrgh

had to send them to a specialist Mackie dealer who informed me i had blown the transformers in there, anyway to put 240v transformers in them both plus the labour cost me a tidy 335 pounds.. so just be warned when trying to cut corners... my stupidity i guess..

so now i have them back, i have a new pimped out PC and im ready to roll, but one problem, i get this really hi pitched like mosquito hi signal coming out of my mackies when my DAW is running, if i put my laptop thru my desk it is fine and no feed back.. i have a lame M-audio usb soundcard till i get some money, is that the reason ? anyway its pissing me off..

sorry if the above doesnt make much sense doing two things at once..

:cans:

EDIT: Added specific title for easy browsing/searching of forum. And welcome, mkaudio! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you just buy it recently as a stopgap? If so, you should be able to get it replaced under warranty, or maybe even a store credit for something different.

Share this post


Link to post
Share on other sites

could it be Balanced leads? or lack of

I used to get similar issues.. when I was using a crappy novation speedio. However it only happened.. when I had power plugged in and was hooked up to a PA.... whacked in balanced leads instead of whatever crap i was using.. and it seemed to cut heaps of the noise out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

could it be Balanced leads? or lack of

I used to get similar issues.. when I was using a crappy novation speedio. However it only happened.. when I had power plugged in and was hooked up to a PA.... whacked in balanced leads instead of whatever crap i was using.. and it seemed to cut heaps of the noise out.

yeah i have tried both, i think it is prob my sound card ( i hope ) the noise is so annoying tho i want to stab my monitors... any good recomendations for a new sound card ? dont really need that many outs, but i may want to start recording vocals and some other external decives.... do they come with midi ports now ?

thnx all for the warm welcome and i look forward to sharing tips music with you all in the future ..

,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0